Sana SmartBreadMaker Standard

Czego nie znajdziecie w innych wypiekaczach do chleba

Ze względu na swoje unikalne cechy, których nie odnajdziesz w podobnych urządzeniach innych marek, wypiekacz do chleba Sana jest najzupełniej wyjątkowym produktem na rynku europejskim. Na wskroś współczesny i zaprojektowany do używania przez lata – stanowi wieloletnią inwestycję w twoje zdrowie. Rzuć okiem na zalety, które wyróżniają go spośród innych.

Porównanie wypiekaczy i ich funkcji

  Funkcja wypiekacza
Dostępna w większości wypiekaczy, w tym Sana
Dostępna w wypiekaczach wysokiej jakości, w tym Sana
Oferowana wyłącznie w wypiekaczu Sana
1 Wypiek mniejszych i większych bochenków chleba  
TAK
 
2 Wypiek pieczywa bezglutenowego  
TAK
 
3 Przygotowywanie jogurtu  
TAK
 
4 Przygotowywanie tradycyjnych serów sojowych, takich jak tempeh, natto, itp.  
TAK
5 Przygotowywanie dżemów
TAK
 
6 Przygotowywanie smalcu i skwarków
TAK
 
7 Przygotowywanie Amasaké  
TAK
8 Przygotowywanie zakwasu  
TAK
9 Predefiniowane programy
TAK
 
10 W pełni modyfikowalne programy  
TAK
11 Precyzyjne ustawienia temperatury  
TAK
12 Pieczenie mięsa i pasteryzacja  
TAK
 
13 Pieczenie w wysokich temperaturach
TAK
 
14 Pieczenie w niskich temperaturach  
TAK
15 Mieszanie żytniego ciasta chlebowego  
TAK
 
16 Pasywne gotowanie na parze  
TAK
17 Trzy prędkości mieszania  
TAK
18 Oprogramowanie z możliwością aktualizacji  
TAK
19 Przycisk blokady/odblokowania  
TAK
20 Zestaw do bagietek  
TAK
 
21 Zestaw do sera tempeh  
TAK
22 Energooszczędne szklane pokrywy  
TAK
23 Forma chlebowa i mieszadła ze stali nierdzewnej  
TAK
24 Forma chlebowa i mieszadła z teflonu
TAK
 
25 Podstawowy termometr igłowy  
TAK
26 Wielofunkcyjny termometr igłowy  
TAK
27 Obudowa ze stali nierdzewnej  
TAK
 
28 Dodatkowe części i akcesoria  
TAK
  1. Wypiek mniejszych i większych bochenków chleba: wypiekacz do chleba Sana radzi sobie doskonale z chlebem o wadze pomiędzy 0,5 kg a 1,7 kg. Wielkość bochenka nie podlega innym ograniczeniom. Możesz dziś upiec niewielki chleb tylko na swój użytek, a jutro większy dla pięcioosobowej rodziny.

  2. Wypiek pieczywa bezglutenowego: mimo że Sana nie ma specjalnego programu służącego do wypieku takiego pieczywa, to jednak elastyczność jego programów sprawia, że jest w stanie obsłużyć wszelkie wymagania żywieniowe, w tym dietę bezglutenową. Ponieważ wypiekacz Sana jest zaś w pełni programowalny, można go łatwo dostosować do każdego przepisu.

  3. Przygotowywanie jogurtu: dzięki programowi „Fermentacja” możesz przygotować jogurt, kefir i inne produkty mleczne powstające w wyniku fermentacji. Przy użyciu w pełni dostosowywalnych ustawień temperatury możesz też wypróbować różnych kultur bakterii, nie tylko jogurtowych. Program do przygotowywania jogurtu w przypadku innych wypiekaczy do chleba ograniczony jest do ustawionej z góry temperatury fermentacji. To ogranicza je wyłącznie do jogurtu, w przeciwieństwie do wypiekacza do chleba Sana, który pozwala w pełni na dostosowanie temperatury.

  4. Przygotowywanie tradycyjnych serów sojowych, takich jak tempeh, natto, itp.: program “Fermentacja” pozwala na przygotowanie tych serów sojowych, popularnych w ostatnich latach ze względu na ich niezwykłe właściwości zdrowotne. Wypiekacz do chleba Sana jest dostępny również wraz z przeznaczonym specjalnie do przygotowywania sera tempeh, czego nie znajdziesz na wyposażeniu jakiegokolwiek innego urządzenia.

  5. Przygotowywanie dżemów: większość domowych wypiekaczy do chleba ma program „Dżem”. Tylko Sana pozwala jednak na w pełni dowolne ustawienie temperatury, czasu i prędkości mieszania. Co więcej, program ten może być wykorzystany także do przygotowywania smalcu i skwarków, soków do rozcieńczania czy owsianek. Nieskończona zdolność do przystosowywania programów urządzenia do różnych potraw sprawia, że możesz wypróbować najróżniejszych przepisów.

  6. Przygotowywanie smalcu i skwarków: dzięki w pełni dostosowywalnemu programowi „Dżem” wypiekacz do chleba Sana z łatwością przygotuje również smalec i skwarki.

  7. Przygotowywanie amasaké: program “Fermentacja” może być użyty do przygotowania amasaké. Zwykle wytwarzane ze sfermentowanego ryżu, ten naturalny słodzik może być użyty nie tylko do dosładzania innych potraw, ale także jako samodzielny, pyszny deser.

  8. Przygotowywanie zakwasu: zrobienie tego w warunkach domowych jest możliwe, ale okazuje się często trudne ze względu na ciągłe wahania temperatury. Wypiekacz do chleba Sana pozwala ci utrzymać stały jej poziom, aby zapewnić optymalne warunki do rozwoju i fermentacji zakwasu chlebowego. Ustawienia programu pozwalają dostosować temperaturę do dokładnej wartości wymaganej przez różne gatunki bakterii uczestniczących w fermentacji: niektóre z nich wymagają 27˚C, a inne 37˚C. Wykorzystanie programu „Fermentacja” jest proste i gwarantuje ci najlepszy i najzdrowszy chleb.

  9. Predefiniowane programy: każdy domowy wypiekacz do chleba posiada predefiniowane programy. Choć jest to wygodne, może stać się jednak bardzo ograniczające w użyciu. Wypiekacz do chleba Sana pozwala ci na w pełni dowolne dostosowanie temperatury, czasu i prędkości mieszania. To zaś umożliwia wypiek czegokolwiek tylko chcesz, bez ograniczania się do wartości kilku predefiniowanych programów.

  10. W pełni dostosowywalne programy: możesz wybierać spośród programów predefiniowanych, pozwalających na dostosowanie wartości czasu, temperatury i prędkości mieszania do twoich preferencji. Z tego powodu możesz wypróbować każdy przepis, na który masz ochotę, i nie musisz się ograniczać wyłącznie do kilku. Większość domowych wypiekaczy pozwala na szybki wypiek w wysokiej temperaturze, wypiekacz do chleba Sana przygotowany jest na wypiek w niskiej temperaturze, dzięki czemu jako jego użytkownik otrzymujesz zdrowszy chleb.

  11. Precyzyjne ustawienia temperatury: żaden inny dostępny na rynku wypiekacz do chleba nie pozwoli ci na ustawianie wartości temperatury z dokładnością 1˚C.

  12. Przygotowywanie mięsa i pasteryzacja: możesz używać wypiekacza do chleba Sana tak, jak używasz kuchenki mikrofalowej do podgrzewania potraw. Nasze urządzenie radzi sobie również świetnie z pasteryzacją (np. surowego mleka). Możesz ustawić wypiekacz na pasteryzację w niskiej temperaturze, albo szybką pasteryzację w wysokiej temperaturze.

  13. Pieczenie w wysokich temperaturach: Większość wypiekaczy do chleba pozwala na wypiek wyłącznie w wysokich temperaturach. Wypiekacz do chleba Sana pozwala ci natomiast zarówno na to, by robić to w wysokich, jak i w niskich temperaturach. Możesz też piec wielofazowo, wykorzystując obie te metody.

  14. Pieczenie w niskich temperaturach: wypiekacz do chleba Sana specjalizuje się w wypieku w niskich temperaturach. Uzyskujesz w ten sposób nie tylko zdrowszy, ale także smaczniejszy chleb. Możesz w ten sposób przygotować też wspaniałe, soczyste mięso lub rybę.

  15. Mieszanie żytniego ciasta chlebowego: ciasto żytnie charakteryzuje się sztywną konsystencją, z którą większość urządzeń do wypieku chleba radzi sobie przeciętnie. Wypiekacz do chleba Sana nie ma z nim żadnego problemu, dzięki czemu możesz z łatwością pracować nawet z pełnoziarnistą mąką żytnią.

  16. Pasywne gotowanie na parze: wypiekacz do chleba Sana nie ma wbudowanego elementu wytwarzającego parę wodną. Zamiast tego wystarczy wykorzystanie tej pary, która wytwarzana jest podczas pieczenia „mokrych” potraw. Dzięki użyciu szklanych pokryw Sana pozwala na wykorzystanie naturalnych soków obecnych w mięsie i rybie, sprawiając, że są one niezwykle soczyste. W przeciwieństwie do innych urządzeń wykorzystujących parę wodną wypiekacz do chleba Sana nie pozostawia również mokrych plam na kuchennym blacie.

  17. Trzy prędkości mieszania: każdy przepis wymaga innej prędkości mieszania. Dżem, na przykład, jest najlepszy, jeśli miesza się owoce z najniższą prędkością, podczas gdy sztywne ciasto wymaga prędkości wyższej. Wypiekacz do chleba Sana pozwala ci dostosować wartość prędkości mieszania do przepisu, z którego korzystasz.

  18. Oprogramowanie możliwe do aktualizacji: wypiekacz do chleba Sana nigdy się nie zestarzeje. Jest to prawda nie tylko ze względu na jego wytrzymałą konstrukcję ze stali nierdzewnej, ale także dzięki temu, że wyposażono go we wbudowaną pamięć, której można używać do wprowadzania i zapamiętywania nowych programów. Kiedy pojawia się nowy pomysł lub przepis, nie musisz zmieniać wypiekacza. Po prostu zaktualizuj jego oprogramowanie.

  19. Przycisk blokady/odblokowania: czy masz w domu ciekawskie dzieci (lub może kota), które lubią zaglądać tam, gdzie nie powinny? Kiedy już ustawisz program, możesz wcisnąć program blokady. W ten sposób nikt przypadkiem nie zmieni go, ani nie zresetuje.

  20. Zestaw do bakietek: nie musisz już przeprowadzać się do Francji, jeśli chcesz skosztować przepysznych bagietek. Możesz przygotować je samodzielnie dzięki dołączonemu do wypiekacza do chleba Sana zestawowi. Dołączony do modelu Exclusive, zestaw do bagietek może zostać również zakupiony osobno. Może być on też używany jako podstawa do mis na ser tempeh, albo odwrócony i wykorzystany jako podłoże dla garnków i innych naczyń (co jest przydatne np. gdy robisz jogurt).

  21. Zestaw do sera tempeh: wypiekacz do chleba Sana wyposażono w unikalny zestaw do sera tempeh, którego nie znajdziesz w żadnym innym podobnym urządzeniu. Nie będziesz już musiał przygotowywać tego sera sojowego trudniejszą metodą: w szerokich płachtach. Zestaw do sera tempeh, również dołączony do modelu Exclusive, może być zakupiony oddzielnie do wykorzystania wraz z wypiekaczami Sana innych modeli.

  22. Energooszczędna pokrywa szklana: żaden inny domowy wypiekacz do chleba nie ma na wyposażeniu energooszczędnej szklanej pokrywy. Nie tylko pozwala to na ograniczenie zużycia energii nawet o 33%, ale również przyspiesza pieczenie i sprawia, że chleb jest ściślejszy, a mięso bardziej soczyste. Pamiętaj tylko, by nie używać jej podczas przygotowywania dżemów lub innych przetworów z owoców, jako że może to doprowadzić do przelania się zawartości ponad brzegi naczynia.

  23. Forma chlebowa i mieszadła ze stali nierdzewnej: stal nierdzewna jest bezpieczna dla zdrowia i praktycznie niezniszczalna. Żadne inne urządzenie nie daje ci tej stali wraz z teflonem. Dzięki naszej wyrafinowanej technologii możesz być pewien, że twój chleb nigdy się nie przypali.

  24. Forma chlebowa i mieszadła z teflonu: model „Podstawowy” wypiekacza do chleba Sana wyposażony jest w formę chlebową z teflonu. Jest to tańsza opcja dla osób, które nie chcą inwestować w stal nierdzewną oraz dla tych, którzy nie będą piec aż tak często i wobec tego nie potrzebują jej wytrzymałości. Forma chlebowa i mieszadła ze stali nierdzewnej są jednak możliwe do zakupienia osobno, jeśli kiedykolwiek będziesz chciał udoskonalić wyposażenie swojego wypiekacza.

  25. Podstawowy termometr igłowy: to doskonałe narzędzie do pieczenia i gotowania. Dzięki podstawowemu termometrowi igłowemu możesz sprawdzić czy gotowy jest twój chleb lub czy jogurt lub amasaké pozostają we właściwej temperaturze. Jest on również nieodzowny, gdy przygotowujesz ser tempeh, jako że wymaga on bardzo konkretnych temperatur do właściwego wzrostu.

  26. Wielofunkcyjny termometr igłowy: ten termometr wyposażono dodatkowo w system kontrolowania potraw, które przygotowujesz, oraz sygnał alarmowy, który rozlega się, gdy osiągnięto odpowiednią temperaturę. Ma on również wbudowany timer.

  27. Obudowa ze stali nierdzewnej: stal nierdzewna jest bezpieczna dla zdrowia i niezwykle wytrzymała, dzięki czemu możesz być pewien, że twój wypiekacz do chleba Sana przetrwa niemalże wieczność. Inne wypiekacze do chleba, skonstruowane na bazie tworzyw sztucznych, są znacznie bardziej podatne na uszkodzenia mechaniczne i awarie, a ponadto mogą emitować potencjalnie kancerogenne substancje, gdy zostają poddane działaniu wysokiej temperatury.

  28. Dodatkowe części i akcesoria: coś się zepsuło lub zgubiło? Albo może masz w domu model „Podstawowy” i chciałbyś dokupić do niego dodatkowe wyposażenie? Z wypiekaczem do chleba Sana możesz być pewien, że wszystkie akcesoria są dostępne osobno, dzięki czemu możesz je wymienić lub udoskonalić swoje urządzenie, zgodnie z twoimi potrzebami.

Pek%C3%A1rna Sana